Uitvaartkosten

Uitvaartverzekering

Een uitvaart is persoonlijk en voor iedereen anders. Daardoor kunnen de kosten voor een uitvaart sterk verschillen. Beantwoord de vragen van de uitvaartkostenmeter en krijg een indicatie van de kosten van een uitvaart naar uw wensen.

Een begrafenis of crematie kost vaak veel geld. De uitvaartverzorger, de rouwkaarten, de plechtigheid en allerlei andere kosten moeten betaald worden. Hoe kunt u zich hierop voorbereiden?

Veel mensen schatten de kosten van een uitvaart te laag in, zo blijkt uit Nibud-onderzoek (2017). De gemiddelde uitvaartkosten bedragen ongeveer € 7.500 (Consumentenbond). Een crematie is doorgaans goedkoper dan een begrafenis. Een uitvaart is iets heel persoonlijks, en de kosten ervan verschillen op basis van de keuzes die u maakt.

Het is verstandig om een richtbedrag vast te stellen om rekening mee te houden. Een handig hulpmiddel hiervoor is onze uitkostencalculator. 

Uitvaart

Sparen of verzekeren?

Het is verstandig om tijdig na te denken hoe u het bedrag voor een uitvaart wilt financieren. Zo hoeven uw nabestaanden zich geen zorgen te maken over de kosten. Veel mensen vinden dat een prettig idee. U kunt uw uitvaart op drie manieren financieren:

Met eigen (spaar)geld

Als u voldoende geld opzij heeft gezet, kan de begrafenis of crematie daarvan worden betaald. Een uitvaartverzekering is dan niet noodzakelijk. Begin op tijd met sparen: wat is uw streefbedrag en over welke periode wilt u sparen?

Met een uitvaartverzekering

Hiermee verzekert u zich tegen de kosten van uw begrafenis of crematie. Heeft u een uitvaartverzekering? Check dan af en toe welke type verzekering u heeft en of u (nog) voldoende bent verzekerd voor de wensen die u heeft. Een natura-uitvaartverzekering keert geen bedrag uit, maar goederen en diensten.

Met een overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering keert een bedrag uit als u overlijdt voor een bepaalde vastgestelde datum. Vaak is deze gekoppeld aan een hypotheek, maar dat hoeft niet. Met de uitkering kunnen o.a. de kosten van een uitvaart worden betaald. Het kan wel langer duren voordat de verzekeraar uitkeert dan bij een uitvaartverzekering.

Toch liever advies?

Het is verstandig om tijdig na te denken hoe u het bedrag voor een uitvaart wilt financieren. Zo hoeven uw nabestaanden zich geen zorgen te maken over de kosten. Veel mensen vinden dat een prettig idee.

Kunt u hulp of advies gebruiken? Wij helpen u graag! Wij zijn er voor vragen over het te verzekeren bedrag of voor het meedenken over andere oplossingen. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Dit kan overdag, ’s avonds of in het weekend bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Open chat
1
Scan de code
Bedankt voor uw bezoek! Waar kunnen we u mee van dienst zijn?